Как се Нарича Главната Сграда на Пиксар?

Сграда на Пиксар

Pixar е една от най-влиятелните анимационни компании в света.

От скромното си начало в края на 80-те години на миналия век Pixar си създаде репутация на създател на иновативни и забавни филми, които станаха любими на зрителите от всички възрасти.

Компанията е със седалище в Емеривил, Калифорния, а главната ѝ сграда е фокусна точка, тъй като е включена в много от филмите ѝ.

В тази публикация в блога ще отговорим на въпроса: как се казва главната сграда на Pixar?

Ще направим кратък преглед на сградата и ще обсъдим значението ѝ за компанията и нейните филми.

Ще разгледаме и някои интересни факти и любопитни факти, свързани с тази емблематична структура.

И така, без повече приказки, нека се потопим в интригуващата история на основната сграда на Pixar.

1. Анимационното студио Pixar се намира в Емеривил, Калифорния

Студиото за анимация Pixar, разположено в Емеривил, Калифорния, е домът на някои от най-обичаните анимационни филми в света.

Основната сграда, известна като централата на Pixar, е триетажна тухлена сграда, в която се помещават офисите, конферентните зали и анимационните студия на компанията.

Сградата е оборудвана с впечатляващ набор от технологии и функции, включително фитнес център и кафене на място.

Главната сграда на Pixar е дом на отделите за научноизследователска и развойна дейност, производство и постпродукция на компанията и съдържа усъвършенстваните системи за компютърна анимация, използвани за създаването на емблематичните филми на студиото.

2. Главната Сграда на Пиксар е кръстена на Стив Джобс, който е съосновател на Pixar

Основната сграда на Pixar е кръстена на Стив Джобс, съосновател на Pixar.

Джобс е допринесъл за развитието на анимационното студио и е бил ключов играч за успеха на многобройните им емблематични филми.

Сградата е подходящ знак на почит към Джобс, който е пионер в света на анимацията и технологиите.

Тя напомня за страстта на Джобс да създава нещо специално и вдъхновяващо за другите.

Сграда на Пиксар
Как се Нарича Главната Сграда на Пиксар?

3. Официално се нарича Сградата на Стив Джобс

Основната сграда на Pixar се нарича Сградата на Стив Джобс.

Тя е четириетажна сграда с площ 250 000 кв. м, разположена на кръстовището на улиците “Западен Сан Карлос” и “Сейнт Джон” в Емеривил, Калифорния.

Сградата е официално посветена на бившия главен изпълнителен директор на Apple Стив Джобс през ноември 2015 г. в знак на признание за ролята му в основаването на анимационното студио Pixar.

В сградата “Стив Джобс” се намират корпоративните офиси на Pixar, както и фермата за рендери, редакционните отдели и други споделени ресурси.

4. Сградата е с площ от 30 000 кв. м

Основната сграда на Pixar е голяма и внушителна постройка, разположена в кампуса на компанията в Емеривил.

Тя е с площ от 30 000 кв. м, състояща се от три свързани помежду си структури, в които се помещават различни съоръжения, включително офис помещения, заседателни зали, производствени студия и голям театър.

Сградата е дом на главния щаб на Pixar и служи като център за творческите, производствените и административните екипи на студиото.

Тя е символ на ангажимента на компанията към творчеството и иновациите и свидетелство за нейните световноизвестни артистични и технически възможности.

5. Тя включва театър, фитнес център и кафене

В главната сграда на Pixar, разположена в Емеривил, Калифорния, се намират офисите, производствените мощности и други удобства на компанията.

Тя включва театър, фитнес център и кафене, които осигуряват на служителите всички необходими ресурси, за да бъдат енергични и съсредоточени върху работата си.

Театърът се използва за показване на нови филми, а фитнес центърът и кафенето предлагат на служителите място, където да се отпуснат и да си починат от ежедневните си задачи.

В сградата се помещават и много от ключовите отдели на компанията, което гарантира, че всички служители имат лесен достъп до инструментите и ресурсите, от които се нуждаят, за да успеят.

6. Проектирана е от Bohlin Cywinski Jackson и е построена през 2009 г.

Основната сграда на Pixar е наречена сполучливо “Сградата на Стив Джобс.”

Сградата е проектирана от Bohlin Cywinski Jackson и построена през 2009 г.

Първоначално пустееща, сградата е проектирана така, че да осигури иновативно, ефективно и съвместно пространство за служителите на компанията.

Сградата се отличава с уникална, извита стъклена фасада, пречупена през ярки цветове и обрамчена от стоманена конструкция.

Сградата включва и разнообразни удобства, като кафене, съоръжение за тренировки и обществен парк, което я превръща в привлекателно място както за работа, така и за отдих.

7. Това е първата сграда в Емеривил, проектирана със сертификат LEED Gold

Основната сграда на Pixar, разположена в Емеривил, Калифорния, е официално известна като “Сградата на Стив Джобс.”

Сградата е първата в Емеривил, която е проектирана със сертификат LEED Gold, и е най-голямата сграда на Pixar до момента.

Зелената сграда се отличава с екстериор от стъкло и стомана и модерно работно пространство и е оборудвана с устойчиви енергоефективни системи.

Сградата “Стив Джобс” е подходящ знак на почит към покойния съосновател на Apple, който е неразделна част от историята на Pixar.

8. Сградата има голям атриум, който улеснява сътрудничеството и творчеството

Главната сграда на Pixar е впечатляваща структура, която осигурява пространство за творческо сътрудничество и иновации.

Сградата е проектирана с голям атриум, който насърчава служителите да се събират заедно и да измислят нови идеи.

Атриумът е изпълнен с множество удобни места за сядане и маси, които позволяват на хората да се събират и да обсъждат проекти в спокойна атмосфера.

Освен това атриумът е изпълнен с художествени инсталации и визуални подсказки, които вдъхновяват креативността.

По този начин основната сграда на Pixar е идеална среда за служителите да работят заедно и да предлагат най-новите иновативни проекти.

В заключение, оригиналното име на главната сграда на Pixar Animation Studios е и винаги ще бъде Сградата на Стив Джобс.

Тази сграда, разположена в Емеривил, Калифорния, е ода за наследството на Стив Джобс, а неговото наследство продължава да живее чрез работата на екипа на Pixar.

Сградата на Стив Джобс е свидетелство за ангажираността на Джобс към върхови постижения и иновации и винаги ще напомня за невероятното му влияние върху филмовата индустрия.

Свързани статии, прочетете още:

Фото кредит: Coolcaesar at the English Wikipedia, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons