Възстановяване на Забравена Парола във Фейсбук (Инструкции)

Забравена парола фейсбук възстановяване

Да забравите вашата парола за Facebook е разочароващо само по себе си.

Но не се притеснявайте, тъй като има няколко различни начина, по които можете да възстановите забравената си парола.

Ако имате имейла или телефонен номер, с който сте се регистрирали, това няма да отнеме много време.

Някои начини обаче ще работят само ако сте се подготвили за това предварително.

Как да Възстановите Паролата си за Facebook на Компютър

Много потребители избират да останат влезли във Facebook на своите компютри и мобилни устройства, така че да имат лесен достъп до социалните медии.

Въпреки това, когато сте излезли по невнимание, може да не запомните паролата си.

Не можете да възстановите паролата си, защото Facebook не я знае, но можете да я нулирате.

Ето какво да направите от работния плот в браузър:

  1. Ако сте на устройство, от което наскоро сте влезли във вашия акаунт във Facebook, Facebook може да успее да спаси положението, като ви представи последните влизания. Ако видите профила си, изберете го, за да влезете автоматично в акаунта си.
  1. Ако използвате ново устройство или Facebook не помни последното ви влизане, отворете страницата Facebook Find Your Account.
  1. Въведете своя имейл адрес, телефонен номер, пълното си име или вашето потребителско име. След това кликнете върху “Търсене.”
  1. Ако сте въвели имейл адрес или телефонен номер и Facebook намери съвпадение, изберете как искате да получите кода за нулиране на паролата си и след това кликнете върху “Продължи.”
  1. Ако сте въвели име в полето за търсене, Facebook ви показва съответстващи резултати от търсенето. Кликнете върху “Това е моят акаунт,” ако виждате профилната си снимка, или кликнете върху “Не съм в този списък.”
  1. Ако сте кликнали върху своя акаунт, изберете как искате да получите кода за нулиране на паролата и след това кликнете върху “Продължи.”
  1. Ако сте намерили акаунта си, но нямате достъп до зададения от вас телефонен номер и имейл, Facebook не може да потвърди вашата самоличност.
  1. Ако сте намерили акаунта си и сте избрали метод за получаване на вашия код за нулиране, въведете кода за сигурност, който сте получили, и кликнете върху “Продължи.”
  1. Въведете нова парола и кликнете върху “Продължи.” Успешно сменихте паролата си.
  1. Facebook показва съобщение, което ви съветва да излезете от други устройства, в случай че някой друг има достъп до старата ви парола. Кликнете върху “Излезте от други устройства” или “Останете влезли” и след това  кликнете върху “Продължи.”
  1. Върнахте се в акаунта си, готови за споделяне и харесване.

Как да Възстановите Забравена Парола във Фейсбук на iPhone/iPad

Възстановете паролата за Facebook без имейл и телефонен номер

Може да забравите паролата за вашия Facebook акаунт и да нямате достъп до имейл адреса или телефонния номер, които сте използвали за създаване на акаунта.

В този случай може да бъде много трудно да възстановите липсващата парола.

Не изпадайте в паника.

Ако някога сте запазили паролата си за Facebook на вашия iPhone или iPad, все още имате шанса да намерите паролата обратно.

Ето как да възстановите паролата за Facebook без имейл и телефонен номер:

Стъпка 1: Изтеглете и инсталирайте инструмента Facebook Password Recovery на вашия компютър и стартирайте програмата след успешна инсталация. След това свържете вашето iOS устройство към компютъра чрез USB кабел.

Стъпка 2: Отключете устройството и кликнете върху „Доверие“ на устройството, когато бъдете подканени. Това ще позволи на програмата да открие устройството.

Стъпка 3: След като устройството бъде успешно открито, кликнете върху „Стартиране на сканирането“ и програмата ще сканира устройството за всички пароли, записани на него.

Стъпка 4: Когато сканирането приключи, програмата ще покаже всички пароли, които е намерила. Кликнете върху „Пароли за уеб сайтове и приложения,“ за да намерите паролата за вашия акаунт във Facebook.

Как да Възстановите Забравена Парола за Facebook на Android

Ако имате смартфон с Android (или таблет, процедурата, която трябва да следвате, винаги е една и съща), за да опитате да възстановите паролата за Facebook от мобилното устройство, можете да се свържете с мениджъра на пароли, интегриран в системата.

Това е функцията, която е активирана на Android, когато свържете своя смартфон с акаунт в Google и която ви позволява да съхранявате (и преглеждате) данни за вход за уебсайтове и приложения в облачен сейф.

За да се възползвате от него, вземете устройството си, отключете го, отидете на началния екран и кликнете върху иконата за настройки.

На новия екран, който виждате в този момент, кликнете върху Google и след това върху бутона “Управление на вашия акаунт в Google.”

След това кликнете върху раздела “Сигурност,” кликнете върху “Мениджър на пароли,” прикачен към секцията “Как да осъществите достъп до други сайтове” и ще ви бъде показан пълният списък с интернет сайтове и приложения, за които сте избрали да запазите данните за вход.

Идентифицирайте данните, свързани с Facebook (ако са налични), и кликнете върху тях.

В крайна сметка ще можете да си помогнете в търсенето чрез специалната лента, разположена в центъра.

Често Задавани Въпроси

Как се влиза във Facebook без парола?

Можете да изберете да запазите информацията за влизане в браузърите и устройствата по ваш избор.

Отидете в Меню > Настройки и поверителност > Настройки > Сигурност и влизане.

Кликнете “Запазете вашата информация за вход”.

Как да получите код за вход във Facebook?

Ако сте активирали двуфакторно удостоверяване във Facebook, можете да получите код чрез текст на мобилния си телефон, като използвате приложение за удостоверяване на трета страна, като Google Authenticator, или като кликнете върху  своя ключ за сигурност на съвместимо устройство.

Как проверявате вашата хронология на влизане във Facebook?

Кликнете върху Меню > Настройки и поверителност > Настройки > Сигурност и влизане.

Под секцията „Къде сте влезли“ трябва да видите списък с устройства, които са влезли във вашия акаунт във Facebook.

Защо не мога да вляза във Facebook?

Ако имате проблеми с влизането във Facebook, първо проверете дали сайтът не работи.

Ако не е изключен, можете да опитате да влезете с друг браузър или да опитате да изчистите интернет кеша и бисквитките.

Ако не можете да си спомните паролата си или мислите, че сте били хакнати, възстановете акаунта си и сменете паролата си.

Каква е паролата ми за Spotify, ако вляза с Facebook?

Ако сте създали акаунт в Spotify с вашия Facebook акаунт, използвайте вашето потребителско име и парола за Facebook, за да влезете.

Свързани теми, прочетете още: