Фейсбук Инсталиране: Как да Инсталираме Фейсбук Стъпка по Стъпка?

Facebook Instalirane

Фейсбук (Facebook) е един от най-популярните сайтове за социални мрежи.

В момента има стотици милиони потребители и този брой нараства всеки ден.

Така че не е чудно, че хората изтеглят Фейсбук приложението на своите мобилни устройства, за да могат да се възползват максимално от възможноститие за комуникация, които Фейсбук предоставя.

Ако Фейсбук приложението не е вградено в телефона ви, можете да изтеглите Фейсбук приложението на Android или iPhone устройствата ви.

Може да направите това или от вашия компютър, или от самото мобилно устройство.

И двата метода са доста лесни и могат да бъдат изпълнени в рамките на няколко минути.

Фейсбук Инсталиране: Как да Инсталирате Фейсбук на Вашето Android Устройство?

Може да инсталирате Фейсбук на совето Android устройство по два начина.

  • Метод 1: Инсталиране на Фейсбук от Вашия Телефон
  • Метод 2: Инсталиране на Фейсбук от Вашия Компютър

Ще разгледаме подобно и двата метода за инсталиране на фейсбук на Android устройство (телефон и таблет).

Метод 1: Инсталиране на Фейсбук от Вашия Телефон

Стъпка 1. Отворете Google Play. Кликнете върху иконата разположена на началния екран на телефона ви (home), за да отворите Google Play Store.

  • Ако не можете да намерите иконата на първата страница, плъзнете наляво и надясно или нагоре и надолу по екрана (в зависимост от модела на телефона), за да превключвате между страниците и да търсите иконата на Google Play Store.
  • Ако приложението не е на началния ви екран (home), опитайте да го потърсите в менюто за търсене на приложения на вашето Android устройство

Стъпка 2. Потърсете „Facebook“ в лентата за търсене на Google Play Store. Кликнете върху търсене (икона на лупа) в горния десен ъгъл на Google Play и напишете „Facebook“. Натиснете “OK” на клавиатурата, за да започнете търсенето.

Стъпка 3. Отворете информационната страница на приложението. Официалният уебсайт трябва да бъде първото приложение, което ще излезе в списъка. Кликнете върху него.

Стъпка 4. Кликнете върху бутона Инсталиране. Приложението автоматично ще се изтегли и инсталира на вашия телефон. След като изтеглянето приключи, просто кликнете Отваряне, ако все още сте на страницата на Google Play. Ако сте излезли от Google Play, просто потърсете иконата на приложението Фейсбук в списъка си с приложения на вашето Android устройство.

  • Ако бъдете помолени за някакво специално разрешение, просто докоснете бутона “Okay” в прозореца за разрешение, за да започнете изтеглянето, което ще отнеме около няколко секунди, в зависимост от скоростта на вашата интернет връзка.
  • След инсталиране можете да получите достъп до Фейсбук на своето Android устройството чрез приложението на Фейсбук, което вече свалихте и инсталирахте автоматично.

Метод 2: Инсталиране на Фейсбук от Вашия Компютър

Може да инсталирате Фейсбук на вашето Android устройство чрез помощта на вашия компютър.

Нека да видим във следващите стъпки как може да стане това.

Стъпка 1. Отидете на уебсайта на Google Play. Отворете интернет браузър (Chrome, Edge, Firefox, Tor) и въведете https://play.google.com/store в адресната лента (браузър), след което натиснете Enter.

Стъпка 2. Свържете Android устройството си към компютъра. Може да използвате USB кабел, за да направите това.

Стъпка 3. Потърсете „Facebook“ в лентата за търсене. Лентата за търсене е в горната част на екрана. В резултатите официалният уебсайт трябва да е първото приложение, което излиза в списъка.

Стъпка 4. Изтеглете и инсталирайте Фейсбук приложението. Просто щракнете с левия бутон на мишката върху бутона Инсталиране. След това ще ви попита на какво устройство искате да го инсталирате. Уверете се, че вашият телефон е избраният в падащото поле.

  • Ако използвате акаунт в Gmail, който е свързан с вашия телефон, той ще се изтегли направо на телефона.
  • След като въведете вида на вашето устройство, приложението на Фейсбук трябва да се изтегли и инсталира автоматично. Вече трябва да имате инсталирано Фейсбук приложение на вашия Andorid телефон или таблет.

Фейсбук Инсталиране: Как да Инсталирате Фейсбук на Вашия iPhone?

Стъпка 1. Отворете иконата на вашия iPhone App Store. Кликнете върху иконата на приложението App Store, която прилича на бяло „А“ на светлосин фон.

Стъпка 2. Кликнете върху Търсене. Това е икона намираща се в долния десен ъгъл на екрана на App Store.

Стъпка 3. Кликнете върху текстовото поле „App Store.“ То се намира е в горната част на екрана. Ще се появи екранната клавиатура на вашия iPhone.

Стъпка 4. Потърсете приложението на Фейсбук. Въведете “facebook,” след което кликнете върху Търсене в долния десен ъгъл на клавиатурата.

Стъпка 5. Кликенете върху характерния за iPhone App Store бутон на приложенията при инсталиране “GET.” Бутонът се намира вдясно от логото на Фейсбук.

Ако преди това сте изтеглили Фейсбук, вместо това ще кликнете върху иконата приличаща на “облак.

Стъпка 6. Въведете своя Touch ID или парола за Apple ID, когато диалоговия прозорец ви накара да ги въведете тези данни. Може да изпозлвате пръстовия си отпечатък за Touch ID, или да въведете вашата парола за Apple ID, за да стартирате инсталирането на Фейсбук на вашето iPhone устройство.

  • Потребителите на iPhone X могат просто да погледнат екрана на iPhone, за да използват функцията Face ID.
  • Можете да отворите приложението на Фейсбук веднага щом завърши инсталирането, като кликнете върху “Отвори” (OPEN) в App Store. Също така, може да отворите приложението на Фейсбук от вашия iPhone като кликнете върху иконата на Фейсбук приложението намираща се на един от началните екрани на вашия iPhone.

Съвети за Сигурност при Сваляне и Инсталиране на Фейсбук Приложение

Когато сваляте и инсталирате приложението на Фейсбук, уверете се, че го правите от официалния сайт на Фейсбук.

Никога не сваляйте Фейсбук приложение, което не предоставено от официалния уебсайт на Фейсбук.

Много лесно може да разпознаете различните Фейсбук приложения тъй като те нямат право да използват оригиналната икона на Фейсбук.

Също така, нямат право да наименуват приложенията си по начина, по който Фейсбук го правят. 

Свързани теми, прочетете още: