Въпроси за Инстаграм Стори: Как да ги Използваме Ефективно?

Въпроси за Инстаграм Instagram Stories

Последвайте ни във Фейсбук!

В тази статия ще задаваме въпроси за Инстаграм и оптимизиране на Instagram Stories (Инстаграм Стори) за оптимално достигане до вашата аудитория.

Неотдавнашният ръст в използването на социалните медии оказа огромно влияние върху начина, по който общуваме и консумираме съдържание.

Пример за това са историите в Инстаграм, които бяха възприети от милиони потребители на социалните медии след стартирането им преди близо три години.

Историите на Инстаграм позволяват на потребителите лесно да споделят своите преживявания с последователите си под формата на снимки и видеоклипове, които изтичат след 24 часа.

Въпреки удобството и популярността на историите на Инстаграм, бяха повдигнати въпроси относно възможността за ефективно предлагане на продукти на пазара с помощта на тази медия.

В тази публикация в блога ще бъде разгледан потенциалът на използването на историите в Инстаграм за публикуване на информация за продукти, като например дати на пускане на пазара, както и предимствата и недостатъците на този подход.

Като разгледаме съществуващите най-добри практики и казуси, ще преценим дали Инстаграм историите са жизнеспособна платформа за пускане на продукти.

История на Instagram Дата на Пускане

Instagram дата на пускане е октомври 2010 година.

Instagram е онлайн платформа за социални медии, която позволява на потребителите да създават и споделят снимки и видеоклипове през своите мобилни устройства.

Инсатграм е разработен от Кевин Систром и Майк Кригер.

През октомври 2010 г. Инстаграм е пусната като безплатно мобилно приложение.

До април 2012 г. приложението става изключително популярно и има над 100 млн. потребители по целия свят, а до декември 2014 г. броят на потребителите нараства до над 300 млн.

През април 2012 г. Facebook придоби приложението за 1 милиард долара в брой и акции.

След придобиването услугата отбеляза 23% ръст, докато Facebook – само 3%.

Какво Представляват Instagram Stories (Инстаграм Стори)

Историите в Инстаграм (Инстаграм Стори) са чудесен начин да се свържете с аудиторията си по забавен и ангажиращ начин.

С помощта на историите можете да излезете извън рамките на редовните си публикации и да дадете на последователите си вътрешен поглед към това, което се случва в живота и бизнеса ви.

Разбирането на това как да използвате историите на Инстаграм може да ви помогне да създадете съдържание, което ще накара последователите ви да се върнат за още.

Като разбирате основите на създаването, редактирането и споделянето на истории, можете да създадете съдържание, което ще привлече повече последователи и ще увеличи ангажираността.

Освен това разбирането как да използвате историите за популяризиране на пускането на нов продукт или услуга може да ви помогне да увеличите успеха на пускането.

Създаване на Ефективни Инстаграм Сторита

Създаването на ефективно Инстаграм стори е от съществено значение за всяка публикация в Инстаграм, но е особено важно, когато пускате нов продукт или услуга.

Трябва да изградите очакване преди пускането и да поддържате аудиторията си ангажирана с наближаването на датата на пускане.

За да направите това, трябва да се съсредоточите върху създаването на разказ, който предава стойността на вашия продукт или услуга и също така ясно показва защо аудиторията ви трябва да се вълнува от предстоящото пускане на пазара.

Ангажиращите визуални материали, видеоклипове и други медийни форми също могат да помогнат за ефективното разказване на историята ви и да гарантират, че датата на пускане на пазара ще бъде запомнена от вашите последователи.

Съвети за Ангажиране на Аудиторията в Инстаграм

Ангажирането на аудиторията е от ключово значение за популяризирането на предстоящата дата на издаване.

Ето три съвета, които ще ви помогнат да развълнувате последователите си за предстоящия проект:

1. Задавайте въпроси

Задавайте на последователите си въпроси, свързани с предстоящото издание.

Това не само ще ги накара да се замислят, но и ще ви помогне да разберете какво очакват с нетърпение.

2. Създайте обратно броене

Използвайте Инстаграм стори, за да създадете обратно броене до датата на пускане на пазара.

Това не само ще изгради очакване, но и ще даде на последователите нещо, за което да продължат да проверяват.

3. Споделяйте “зад кулисите” съдържание

Дайте на последователите си ексклузивен поглед към това, което ще представлява предстоящият ви проект.

Споделяйте снимки зад кулисите, прокрадващи се снимки на произведения на изкуството или откъси от аудиозаписи.

Това ще помогне за изграждане на вълнение и ще даде на последователите представа за това, което предстои да се случи.

4. Оптимизиране на съдържанието на историята

Оптимизирането на съдържанието на историята е от ключово значение, за да се гарантира, че историята ви ще достигне пълния си потенциал.

Това включва проучване на темите и форматите, които са популярни сред целевата ви аудитория, избор на подходящи визуализации и шрифтове и писане на увлекателно копие.

Освен това е важно да обмислите времето на вашата история.

Пускането на историята ви в подходящия момент може да гарантира, че повече хора ще я видят, и да подобри шансовете за споделянето ѝ.

Експериментирайте с различни дни и часове, за да видите кое работи най-добре за вашата аудитория.

5. Разбиране на алгоритъма на Инстаграм

Ако искате да увеличите максимално обхвата си в Инстаграм, е важно да разберете алгоритъма.

Алгоритъмът е начинът, по който Инстаграм решава кои публикации да показва в каналите на вашите последователи и кога.

Той взема предвид фактори като вида на съдържанието, което публикувате, ангажираността, която то получава, времето от споделянето на публикацията и др.

За да сте сигурни, че съдържанието ви се вижда, се съсредоточете върху последователното публикуване, използването на подходящи хаштагове, публикуването на ангажиращо съдържание и взаимодействието с последователите си.

Като разбирате алгоритъма, можете да гарантирате, че съдържанието ви ще бъде видяно от правилните хора в правилното време.

6. Редовно публикуване

Редовното публикуване е от съществено значение, за да бъдат забелязани вашата история и датата на издаване.

За да извлечете максимална полза от публикациите си, трябва да ги публикувате ежедневно или дори по няколко пъти на ден.

Това ще гарантира, че вашите последователи винаги са наясно със случващото се и няма да пропуснат датата на издаване.

Също така трябва да публикувате съдържание, което е свързано с историята и датата на издаване, като например съдържание зад кулисите и тийзъри.

Това ще помогне за изграждане на очакване и ще гарантира, че хората ще останат ангажирани с вашата история.

7. Публикуване на съдържание в точното време

Когато става въпрос за публикуване на съдържание в Инстаграм, времето е от значение.

Важно е да публикувате в моменти, в които последователите ви най-вероятно са активни и ангажирани.

Обикновено най-доброто време за публикуване е около обяд, след работа и във вечерните часове.

Освен това трябва да се съобразявате с културни/религиозни празници, големи събития и важни новини, които могат да повлияят на графика ви за публикуване.

За да сте сигурни, че публикувате съдържание в точното време, трябва да използвате програма за планиране, която може автоматично да публикува съдържание в оптималните часове.

8. Анализиране на ангажираността с историите

Анализът на ангажираността с историите е важна част от разбирането на успеха на дадена история в Инстаграм.

Като изучавате броя на прегледите, коментарите и споделянията, можете да определите колко добре реагират хората на вашата история.

Тази информация може да се използва за усъвършенстване на съществуващото съдържание, за създаване на ново съдържание или просто за коригиране на датата на публикуване, за да увеличите максимално ангажираността.

Освен това анализът на ангажираността с историите може да ви помогне да проследите успеха на определена дата на пускане.

Например, ако пуснете история в понеделник сутринта и тя получи голяма ангажираност, тогава можете да използвате същия ден от седмицата в бъдеще.

В заключение, функцията Instagram Story (Инстаграм Стори) предизвика голямо вълнение сред потребителите, а Инстаграм продължава да предоставя актуализации и подобрения, за да направи изживяването още по-добро.

Знаейки кога и как да използвате функцията Instagram Story (Инстаграм Стори), можете да увеличите ангажираността и да подобрите цялостното изживяване от използването на Инстаграм.

С наближаването на датата на пускане на новата функция всички очакват с нетърпение новия начин за споделяне и свързване с приятелите и семейството в Инстаграм.

Свързани статии, прочетете още: