Изтриване на Инстаграм – Стъпка по Стъпка Ръководство

Written By TechNerd  |  Инстаграм, How to  |  0 Comments

Изтриване на Инстаграм

Инстаграм е една от най-популярните социални мрежи  – и една от най-пристрастяващите.

Ако искате да се отучите от вредния си навик – да губите време в Инстаграм, винаги можете да предприемете изтриване на Инстаграм или деактивирате акаунта си.

Разликата между двете е, че изтриването на акаунта ви в Инстаграм е за постоянно, докато деактивирането е временно и можете да влезете отново след това.

За изтриване на Инстаграм, можете да използвате уеб браузъра на настолния си компютър и мобилния телефон.

Потребителите на iPhone дори могат да изтрият акаунта си с помощта на приложението Инстаграм.

Допълнителен съвет: Преди да изтриете или деактивирате акаунта си, изтеглете данните си. Можете да поискате данните си от мобилен браузър, десктоп или в приложението.

Ако сте готови да изтриете или деактивирате акаунта си Инстаграм, стартирайте уеб браузъра на вашия лаптоп или телефон, понеже не можете да изтриете или деактивирате акаунта си в Инстаграм в приложението.

След това следвайте това ръководство стъпка по стъпка.

Как да Изтриете Вашия Инстаграм Акаунт на Лаптоп или Компютър?

1. От уеб браузърът трябва да отидете на Инстаграм.com и да влезете в акаунта си.

2. След като влезете, отидете на страницата за изтриване на Инстаграм.

3. Кликнете върху падащото меню в десния панел на екрана и изберете причината за изтриване на вашия акаунт.

4. Въведете отново паролата си в текстовото поле, което се появява по-долу, и след това кликнете върху бутона Изтрий.

Инстаграм ще ви уведоми, че ще отнеме месец, докато данните ви бъдат напълно изтрити.

Дотогава акаунтът ви просто ще бъде скрит от публичното пространство.

Изтриване на Инстаграм
Изтриване на Инстаграм – Стъпка по Стъпка Ръководство

Как да Изтриете Инстаграм Акаунта си на iOS

1. Отворете приложението Инстаграм на вашето iOS устройство.

2. Кликнете върху иконата на профилна снимка в долния десен ъгъл на екрана и изберете Настройки в менюто.

3. Кликнете върху Още – трите хоризонтални линии – в горния десен ъгъл на екрана и изберете Настройки в менюто.

4. Кликнете върху Акаунт.

5. Превъртете надолу и кликнете върху Изтриване на акаунт.

6. Кликнете върху Изтриване на акаунт отново.

7. Потвърдете решението си, като кликнете върху Continue Deleting Account.

8. След това приложението Инстаграм ще зареди мобилната версия на страницата за изтриване на акаунт. Кликнете върху падащото меню и изберете причината за изтриване на Инстаграм акаунта си.

9. Въведете отново вашата парола за Инстаграм в текстовото поле, което се появява по-долу, и след това кликнете върху бутона Изтриване.

Как да Изтриете Инстаграм Акаунт на Android

1. В браузъра на вашето Android устройство отидете на Инстаграм.com и влезте в акаунта си.

2. Насочете се към страницата за изтриване на Инстаграм акаунт, след като сте влезли.

3. Кликнете върху падащото меню и изберете причината за изтриване на Инстаграм акаунта ви.

4. Въведете отново вашата парола в текстовото поле, което се появява по-долу, и след това кликнете върху бутона Изтрий.

Как да Деактивирате Акаунта си в Инстаграм

Другата възможност е да деактивирате акаунта си.

Това означава, че можете да го активирате отново по-късно.

Това е идеалният вариант, ако искате да си починете от социалните мрежи или просто от Инстаграм.

Няма да загубите присъствието, което сте изградили там чрез всичките си усилия да развиете акаунта си в Инстаграм.

Ако временно деактивирате акаунта си, вашият профил, снимки, коментари и харесвания ще бъдат скрити, докато не го активирате отново, като влезете отново.

Не можете да използвате приложението за iPhone или Android за това – трябва да използвате браузър.

В този случай трябва да отидете в профила си в Инстаграм и след това: 

  1. Кликнете върху профилната снимка в горния десен ъгъл, след това Настройки, след това Редактиране на профил.
  1. Трябва да отговорите, защо деактивирате акаунта си. Трябва да завършите това и да въведете отново паролата си.
  1. Сега можете да изберете бутона Временно деактивиране на акаунта, ако желаете.

Вашият акаунт ще бъде скрит, докато не го активирате отново, като влезете. Имайте предвид, че можете да деактивирате акаунта си само веднъж седмично.

След колко време Инстаграм изтрива акаунта ви окончателно?

Ако все пак изтриете акаунта си в Инстаграм, ще имате шанс да го възстановите в рамките на 30 дни.

Просто влезте отново и изберете да го възстановите.

Има ли някакъв начин да си върна акаунта след изтриване?

След 30 дни вашият акаунт се изтрива за постоянно от Инстаграм.

Всички ваши публикации и подробности за профила са изчезнали – освен ако първо не сте ги архивирали.

Но самият акаунт го няма.

Можете обаче да създадете нов акаунт със същото потребителско име или да добавите това потребителско име към друг акаунт, стига името да не е взето от друг потребител на Инстаграм.

Ако някой друг е взел старото ви потребителско име, няма какво да направите, освен да си измислите ново потребителско име в Инстаграм.

Заключение: Изтриване на Инстаграм

Изтриването на акаунта ви в Инстаграм е голямо решение, което не трябва да вземате лекомислено.

Деактивирането на акаунта е по-добър вариант, ако искате почивка или просто отделете малко време, докато вземете окончателно решение. 

Но ако решите да изтриете акаунта си за постоянно, трябва да следвате стъпките от статията.

Често Задавани Въпроси за Изтриване на Инстаграм

Деактивиране на акаунт в Инстаграм и изтриването на акаунт в Инстаграм едно и също нещо ли са?

Не, и двете са напълно различни неща.

Деактивирането на акаунта означава, че можете да възстановите достъпа по всяко време, но изтриването на акаунта означава, че след като изтекат 30 дни, няма да можете да получите достъп до същия акаунт, а трябва да създадете нов акаунт в Инстаграм.

Какво се случва с данните ми в Инстаграм след изтриване на акаунт?

Може да отнеме до 90 дни или повече, за да се изтрие напълно акаунта.

Данните могат да се съхраняват в Инстаграм за още по-дълго време, за да се погрижат за всякакви правни проблеми.

Как да изтрия акаунта си в Инстаграм без парола?

Не е възможно да изтриете или деактивирате акаунт в Инстаграм, без да предоставите валидна парола.

В случай, че сте забравили паролата си, първо трябва да я нулирате, за да продължите.

Трябва ли да си изтрия акаунта в Инстаграм, ако профилът ми е бил хакнат?

Не, не е необходимо да изтривате окончателно акаунта.

По-скоро можете да промените паролата си и да активирате двуфакторно удостоверяване за по-добра сигурност.

Свързани статии, прочетете още: