5-те Най-Добри Бездимни Скари за Тази Година 2024

Най-Добри Бездимни Скари

Печенето на скара е едно от най-популярните занимания на открито, особено през летните месеци. Традиционните скари обаче имат много недостатъци, включително дим, сажди и необходимост от постоянна грижа за огъня.

За щастие, бездимните скари се появиха като решение за тези, които искат да се наслаждават на вкусна храна на скара без проблемите на традиционното гриловане. Бездимните скари са проектирани така, че да намаляват дима, който се отделя по време на готвене, което ги прави идеални за балкони на апартаменти, закрити кухни и открити тераси.

В тази публикация в блога ще разгледаме най-добрите бездимни скари на пазара, като представим техните уникални характеристики, производителност и съотношение цена-качество.

Направихме проучване и подбрахме най-добрите модели, като взехме предвид фактори като площ на готвене, контрол на температурата, лекота на използване и почистване. Независимо дали сте опитен любител на грила или начинаещ, който иска да започне работа, ние сме се погрижили за вас.

Съдържание

Какво Представлява Бездимната Скара?

Бездимната скара е кухненски уред, който позволява на потребителите да приготвят храна на скара на закрито, без да отделят дим или прекомерни миризми. Обикновено се използва нагревателен елемент и тава за капчици за приготвяне на храната и улавяне на мазнината, което води до по-здравословно и удобно готвене. Бездимните скари са популярни сред обитателите на апартаменти и тези, които живеят в райони, където не е позволено да се пече на открито.

Най-Добри Бездимни Скари
5-те Най-Добри Бездимни Скари за Тази Година

В същото време прочетете нашата класация за най-добри електрически скари, готварски печки и електрически фурни.

5-те Най-Добри Бездимни Скари за Тази Година

За този списък с 5-те най-добри бездимни скари избрахме продукти, които имат най-високи оценки и най-голям брой ревюта, които нашият екип успя да прочете и синтезира.

Въз основа на тази информация, ние подбрахме петте най-добри бездимни скари, които да ви представим.

1. Бездимно барбекю HAUSBERG HB-537

ТОП ЦЕНА-КАЧЕСТВО
Бездимно барбекю HAUSBERG HB-537
10
 • Тип повърхност на готвене - Оребрена
 • Простанство за готвене (mm) - 250 x 380
 • Мощност - 1250 W
 • Скарата е устойчива на надраскване
 • Има практична тава за събиране на мазнини
 • Идеална за екстериор и интериор
 • Всички компоненти могат да се мият в съдомиялна машина (захранващия кабел, който се отделя)

Представяме ви бездимното барбекю HAUSBERG HB-537, разработено по усъвършенствана технология, която значително намалява димните емисии до 90%. Този иновативен дизайн се отличава с уникална система за съпротивление, която осигурява равномерно разпределение на топлината по цялата повърхност на грила, осигурявайки перфектно приготвени ястия всеки път.

HAUSBERG HB-537 се отличава и с практична тава за мазнина, която събира излишните мазнини, което го прави идеален избор за готвене както на закрито, така и на открито. Освен това всички компоненти, с изключение на свалящия се захранващ кабел, могат да се мият в съдомиялна машина, което гарантира лесно и безпроблемно почистване.

Насладете се на перфектното изживяване при печене на скара с бездимното барбекю HAUSBERG HB-537, предназначено за тези, които изискват само най-доброто. Бездимното барбекю HAUSBERG HB-537 има мощност от 1250 W. Благодарение на регулируемия термостат това бездимно барбекю осигурява прецизен контрол на температурата за перфектно приготвени ястия всеки път.

Подвижният захранващ кабел добавя допълнително удобство, като позволява лесно съхранение и почистване. Усъвършенстваната технология на керамичната повърхност предотвратява залепването на храната, като осигурява безпроблемно готвене. Повърхността за готвене се простира на ширина от 25 см и дължина от 38 см, осигурявайки достатъчно място за готвене за семейството и приятелите. 

2. Бездимно барбекю на дървени въглища Enders Aurora Taupe

#2
Бездимно барбекю на дървени въглища Enders Aurora Taupe
10
 • Тип повърхност на готвене - Оребрена
 • Простанство за готвене (mm) - 250 x 370
 • Тип гориво - Въглища (опция за захранване чрез батерия и свързване по възможност към акумулатор)
 • Материал - Алуминий, Инокс
 • Ключови характеристики - Вентилация
 • Лесно почистване чрез изваждане на отделните части от неръждаема стомана

Настолната бездимна скара AURORA TAUPE на Enders се отличава с най-съвременна технология, която го отличава от конкурентите. Използвайки технологията E-FAN – BBQ – fan, тази скара позволява бездимно печене дори когато се използват дървени въглища.

Елегантният му дизайн дори е удостоен с наградата Red Dot: Produkt Design 2017. С впечатляващо плоска конструкция, този грил е идеален за грил на маса. Разпределението на топлината се разпределя равномерно по голямата емайлирана площ на скарата, което гарантира вкусно приготвено ястие.

Отделението за въглища на скарата позволява допълнително удобство, а възможностите за захранване включват батерия или свързване към акумулатор. Почистването е лесно благодарение на лесните за отстраняване части от неръждаема стомана.

3. Бездимно барбекю LotusGrill с чанта и батерии

ИЗБОР НА РЕДАКТОРА
Бездимно барбекю LotusGrill с чанта и батерии
10
 • Тип повърхност на готвене - Оребрена
 • Простанство за готвене (mm) - 340 (диаметър)
 • Тип гориво - Въглища
 • Материал - Стомана
 • Ключови характеристики - Вентилация, Подвижна скара
 • Лесно измиване в съдомиялна машина

Представяме ви барбекюто LotusGrill с иновативна бездимна технология. Това модерно устройство използва букови дървени въглища, за да осигури бездимно гриловане, което го прави по-безопасен и приятен вариант за готвене на открито.

Изработено с мисъл за преносимост, барбекюто LotusGrill е леко и се предлага с удобна чанта за носене, идеална за пътуване. Тази бездимна скара е проектирана и с оглед на безопасността, тъй като въглищата остават здраво на мястото си, дори ако барбекюто случайно се преобърне.

Почистването на барбекюто LotusGrill е лесно, тъй като то може лесно да се измие в съдомиялна машина. Освен това то е икономичен избор, тъй като изисква десет пъти по-малко въглища от стандартното барбекю.

С диаметър на скарата 32 см барбекюто LotusGrill е подходящо за група от пет души. Както скарата, така и вътрешният съд са съставени от висококачествена неръждаема стомана и могат лесно да се почистват в съдомиялна машина.

Барбекюто LotusGrill е оборудвано с чанта и батерии и разполага с вентилатор, който се захранва от четири включени батерии. Контейнерът за дървени въглища е с максимална вместимост 250 грама, а времето за горене варира от 40 до 90 минути в зависимост от вида на въглищата и нивото на работа на вентилатора.

Контейнерът за дървени въглища може да се напълни отново по всяко време. Външната структура на устройството е изработена от прахово боядисана стомана, което му придава устойчивост и дълготрайност.

4. Бездимно барбекю на дървени въглища Enders Aurora Mirror Gold

#4
Бездимно барбекю на дървени въглища Enders Aurora Mirror Gold
10
 • Тип повърхност на готвене - Оребрена
 • Простанство за готвене (mm) - 250 х 370
 • Тип гориво - Въглища (както и захранване чрез батерия и свързване по възможност към акумулатор)
 • Материал повърхност за готвене - Чугун
 • Ключови характеристики - Вентилация
 • Лесно измиване в съдомиялна машина

Бездимното барбекю на дървени въглища Enders Aurora Mirror Gold е забележителна настолна бездимна скара, която се отличава с впечатляващ набор от технически характеристики. Иновативният му хибриден дизайн позволява многостранна и удобна употреба във всяка обстановка.

С революционната технология за вентилаторно барбекю E-FAN тази скара осигурява бездимно гриловане при използване на дървени въглища. Отличителна черта на линията AURORA MIRROR е интегрираната система за амбиентно LED осветление, която създава привлекателна атмосфера за вечерни събирания.

Със своята елегантна и компактна форма, снабдена с удобни дръжки за носене, бездимната скара за дървени въглища AURORA MIRROR е изключително преносим и идеален за използване на балкона на дома ви, на пикник или като скара за къмпинг.

Бездимното барбекю на дървени въглища Enders Aurora Mirror Gold се отличава с несравнима ефективност и лекота при печене на скара. С иновативната си технология E-FAN дървените въглища се запалват бързо с помощта на паста за барбекю и са готови за употреба само за няколко минути.

Това барбекю предлага равномерно разпределение на топлината по цялата повърхност, като осигурява равномерно готвене във всички зони. Взискателното небце ще се наслади на уникалните, богати вкусове, създадени от емайлираната чугунена решетка.

Тази висококачествена скара също така е лесна за почистване с подвижните елементи от неръждаема стомана. За по-голямо удобство в комплекта е включена издръжлива найлонова чанта за безпроблемно транспортиране. 

5. Бездимно барбекю на дървени въглища Enders Aurora Mirror Space

#5
Бездимно барбекю на дървени въглища Enders Aurora Mirror Space
10
 • Тип повърхност на готвене - Оребрена
 • Простанство за готвене (mm) - 250 х 370
 • Тип гориво - Въглища (както и захранване чрез батерия и свързване по възможност към акумулатор)
 • Материал повърхност за готвене - Чугун
 • Ключови характеристики - Вентилация
 • Лесно измиване в съдомиялна машина

AURORA MIRROR SPACE на Enders е високоефективно барбекю на дървени въглища, което съчетава форма и функционалност, за да осигури възхитително преживяване на скарата. Това компактно настолно барбекю е еднакво подходящо за балкона, пикника или къмпинга и се отличава с впечатляващи технически характеристики, които със сигурност ще ви впечатлят.

С възможността за захранване на AURORA MIRROR с батерии или акумулатор, процесът на запалване на дървените въглища е лесен и безпроблемен.

След като бъде запален, барбекюто Enders E-FAN гарантира, че скарата е готов за употреба в рамките на няколко минути, с равномерно разпределение на топлината, което се разпростира до всеки ъгъл на повърхността за готвене.

Резултатът е апетитна гама от аромати и вкусове, които умело се запечатват в месото и другите храни благодарение на висококачествената емайлирана чугунена решетка. Независимо дали сте опитен майстор на грила, или новак, който иска да повиши нивото си на готвене на открито, AURORA MIRROR е идеалният избор за взискателните любители на барбекюто.

С включването на подвижни компоненти от неръждаема стомана поддръжката на този продукт е лесна задача. Освен това е включена и чанта за безпроблемно транспортиране по време на пътуване. 

Какви са Предимствата от Използване на Бездимна Скара?

Предимствата от изпозлването на бездимна скара са следните:

По-здравословно готвене

Бездимните скари имат функция, която им позволява да изпускат излишното масло и мазнини от приготвяната храна, което ги прави по-здравословен вариант от традиционните методи за печене.

Удобство

Бездимните скари са лесни за използване и почистване. Те не отделят дим, така че можете да ги използвате на закрито, което ги прави чудесен вариант за обитателите на апартаменти и за тези, които живеят в райони със строги закони за грил на открито.

Универсалност

Бездимните скари могат да се използват за приготвяне на различни храни, включително месо, зеленчуци и морски дарове. Някои модели дори се предлагат със сменяеми плочи, които позволяват да превключвате между печене на скара, скара и печене.

Лесно почистване

Тъй като бездимните скари генерират по-малко дим и мазнини, те се почистват по-лесно от традиционните грилове.

Намалено количество дим и миризми

Бездимните скари са проектирани така, че да намаляват до минимум дима и миризмите, което ги прави идеални за използване в затворени помещения или апартаменти.

По-бързо време за готвене

Бездимните скари се нагряват бързо и осигуряват равномерно разпределение на топлината, което води до по-бързо готвене

Използване на закрито

Бездимните скари могат да се използват на закрито, което ги прави чудесен вариант за хора, които живеят в апартаменти или други малки пространства.

Как се Използват Бездимните Скари?

Бездимните скари се използват за приготвяне на храна без дим и обикновено са електрически или използват специални дървени въглища. Могат да се използват на закрито или на открито и са проектирани така, че да премахват по-голямата част от дима при традиционните методи за печене на скара.

За да използвате бездимен грил, просто го включете към електрическата мрежа или запалете дървените въглища, загрейте грила и поставете храната върху повърхността за готвене. Пригответе храната според рецептата или желаната степен на готовност и се насладете на бездимното готвене.

Какви е Цената на Бездимните Скари?

Цената на бездимните скари може да варира от 100 лева до 400 лева. Разбира се, има и по-скъпи модели.

Какви Характеристики Трябва да Търсим Когато Избираме Бездимна Скара?

Преди да закупите бездимена скара, е важно да вземете предвид следните фактори: 

Размер

Разгледайте размера на бездимната скара и се уверете, че той отговаря на нуждите ви за готвене и на наличното пространство. 

Повърхност за готвене

Проверете материала и размера на повърхността за готвене и се уверете, че тя е незалепваща и лесна за почистване.

Контрол на температурата

Уверете се, че бездимната скара има регулируем контрол на температурата, за да можете да приготвяте храната си до желаното от вас ниво. 

Технология за потискане на дима

Потърсете бездимна скара, която включва технология за потискане на дима, за да се сведе до минимум образуването на дим и миризма.

Мощност

Търсете бездимна скара с достатъчна мощност на нагряване, за да приготвяте храната си равномерно и бързо.

Източник на захранване

Обърнете внимание на вида на източника на захранване (електрически, газов или на дървени въглища) и се уверете, че той е съвместим с електрическата мрежа на дома ви. 

Лесно почистване

Изберете бездимна скара, която се почиства лесно, за да спестите време и усилия.

Незалепваща повърхност

Незалепващата повърхност улеснява почистването на скарата и предотвратява залепването на храната.

Марка и гаранция

Проучете марката и проверете гаранцията, за да сте сигурни, че получавате висококачествен продукт с добра поддръжка.

Цена

Помислете за бюджета си и изберете бездимна скара, която отговаря на вашите нужди и бюджет. Можете спокойно да намерите хубава и качествена бездимна скара за цена до 250 лв.

Съвети за Безопасност при Използване на Бездимни Скари

 1. Винаги използвайте бездимната скара в добре проветрива област, далече от възпламеними материали и горещи повърхности. 
 2. Проверете дали скарата е стабилно поставена и не може да се преобърне или премести по време на готвенето. 
 3. Използвайте дървени или пластмасови прибори, за да не доведете до нежелани изгаряния при допир с горещата повърхност на скарата.
 4. Бъдете внимателни при поставяне и отстраняване на храната, използвайте ръкавици или прибори, за да предотвратите изгаряния. 
 5. Проверете дали скарата е изключена от захранването и изчакайте да се охлади преди да я почистите или съхраните.

Най-Добрите Бездимни Скари – Често Задавани Въпроси

Ще отговорим на най-често задаваните въпроси свързани с изпозлването на бездимни скари.

Къде е подходящо да използвате бездимната скара?

Бездимната скара е подходяща за използване на закрити пространства, където има ограничение за изделянето на дим и миризма. Тя е идеална за балкони, тераси, вътрешни дворове или други затворени места, където не е разрешено да се прави дим.

Как работи бездимната скара, за да намали дима и миризмата?

Бездимната скара работи с помощта на нагревателен елемент или газов пламък, който нагрява повърхността за готвене, например керамична плоча или метална решетка. Конструкцията на бездимната скара позволява на мазнината от храната да се стича в тава, вместо да гори и да създава дим.

Тавата се пълни с вода, за да се намали количеството на отделяния дим и миризма. Водата се изпарява при нагряване, като създава пара, която помага да не се отделят димът и миризмата. Този процес позволява по-чисто гриловане с по-малко дим и миризма.

Какви видове храни могат да се приготвят на бездимна скара?

На бездимната скара могат да се приготвят различни храни, включително месо (като пържола, пилешко и свинско), морски дарове (като риба и скариди), зеленчуци (като аспержи, чушки и тиквички) и дори плодове (като ананас и праскови).

Безопасни ли са бездимните скари за използване на закрито?

Бездимните скари обикновено са по-безопасни за използване на закрито от традиционните, но все пак е важно да се спазват инструкциите на производителя относно вентилацията и мерките за безопасност. Важно е също така да се уверите, че скарата е поставен върху стабилна повърхност и се държи далеч от запалими материали.

Как се почиства и поддържа бездимната скара?

За да почистите и поддържате бездимната скара, следвайте следните стъпки: 

 1. Стъпка 1: След употреба оставете скарата да изстине напълно. 
 2. Стъпка 2: Използвайте мека четка или гъба, за да отстраните всички частици храна или остатъци от повърхността на скарата. 
 3. Стъпка 3: За по-силни петна или натрупана мазнина използвайте неабразивен почистващ препарат или топла сапунена вода, за да почистите скарата. 
 4. Стъпка 4: Изплакнете скарата обилно с вода и го подсушете с чиста кърпа.
 5. Стъпка 5: Ако скарата ви е снабден с тава за капки, изпразвайте и почиствайте я след всяка употреба. 
 6. Стъпка 6: Съхранявайте скарата си на сухо и безопасно място, когато не го използвате. 
 7. Стъпка 7: Проверете инструкциите и препоръките на производителя за конкретни съвети за почистване и поддръжка за конкретния модел бездимен скарата.

Бездимните скари по-енергийно ефективни ли са от традиционните скари?

Да, бездимните скари обикновено са по-енергийно ефективни от традиционните, тъй като използват електричество, а не въглища или пропан, които могат да бъдат по-скъпи и по-малко екологични. Освен това бездимните скари често имат функции като регулируем контрол на температурата и по-кратко време за готвене, което също може да допринесе за тяхната енергийна ефективност.

В обобщение, бездимните скари са чудесен вариант за тези, които искат да се наслаждават на храна на скара без неприятностите и бъркотията на традиционните методи за печене. Най-добрите бездимни скари на пазара днес предлагат редица функции и предимства – от големи повърхности за готвене до лесен за почистване дизайн.

Независимо дали търсите вариант за закрито или открито помещение, има бездимна скара, която ще отговори на вашите нужди.

Свързани статии, прочетете още: