Facebook Вход – Фейсбук Вход (Влезте от ТУК във FB)

Facebook Вход - Фейсбук Вход

Съдържание

ОФЕРТИ НА СЕДМИЦАТА в EMAG

“Фейсбук вход – фейсбук вход” това е често търсено словосъчетание като Фейсбук потребител иска да намери страницата за вход във Фейсбук. 

Входът във Фейсбук става много лесно като въведете във своя браузър https://www.facebook.com/ и натистенте Enter

След което на началната страница за вход във Фейсбук въведете в първото поле своя имейл или телефонен номер, а във второто поле, своята парола.

В случай, че вече имате профил във Фейсбук, то “Фейсбук вход” или “фейсбук вход” страницата изглежда по следния начин.

Facebook Вход - Фейсбук Вход
Facebook Вход – Фейсбук Вход, страница за директен вход във Фейсбук

В случай, че нямате профил във Фейсбук, но искате да създадете Фейсбук акаунт, то тогава “Фейсбук вход” или “фейсбук вход” страницата ще изглежда по следния начин.

Facebook вход - фейсбук вход страница за регистрация
Facebook вход – фейсбук вход, страница за регистрация

Най-важните и Интересни Факти за Фейсбук (Мета)

Уеб адресfacebook.com, m.facebook.com, mbasic.facebook.com
Вид на сайтаинтернет продукти, социална мрежа
Тип на сайтакомерсиален
Регистрациязадължителна
ЕзициМногоезичен (112 език)
ПритежателМета
Създаден отМарк Зукърбърг, Едуардо Саверин, Дъстин Московиц, Андрю Макколъм, Крис Хюз
Обслужван районПо целия свят, с изключение на държавите, които са го блокирали
Пуснат онлайн4 февруари 2004, преди 18 години в Кеймбридж, Масачузетс
Alexa ранг4 (2020)
Посещаемост2,95 милиарда активни потребители месечно (към 31 март 2022)
Приходи5,10 млрд. щ.д. (2012)
Рекламида
Печалба538 млн. щ.д. (2012)
Настоящ статусактивен
Основен цвят на Фейсбиксин

39 Любопитни Факта и Данни за Фейсбук през 2022 г.

В тази пост ще ви споделим 39 любопитни факта и данни за социалната платформа Фейсбук актуални за 2022 г.

Общи факти и данни за Фейсбук

1. Фейсбук има 2,91 милиарда активни потребители месечно

Това е скок от 6,2% спрямо 2,74 милиарда потребители през 2021 г., което вече представлява годишен ръст от 12% спрямо 2019 г. Фейсбук е най-използваната социална платформа в света.

2. 36,8% от населението на света използва Фейсбук месечно

Да, 2,91 милиарда потребители се равняват на 36,8% от 7,9 милиарда души на Земята към ноември 2021 г. Тъй като само 4,6 милиарда от нас имат достъп до интернет в момента, това означава, че 58,8% от всички хора онлайн използват Фейсбук.

3. 77% от интернет потребителите са активни на поне една Мета (Meta) платформа

От 4,6 милиарда глобалнo интернет потребители, 3,59 милиарда души използват поне едно Meta приложение всеки месец: Фейсбук, Инстаграм, Messenger или WhatsApp. Много използват повече от единo приложение.

4. Годишните приходи на Фейсбук са се увеличили с 2,203% за 10 години

През 2012 г. Фейсбик е спечелил 5,08 милиарда долара. През 2021 г. Фейсбук е с оборот от 117 милиарда долара, което е с 36% повече от 2020 г. Повечето от приходите на Фейсбук са от реклама, която възлиза на 114,93 милиарда долара през 2021 г.

5. Фейсбук е 7-ата най-ценна марка в света

Apple държи първото място с приблизителна стойност на марката от $263,4 милиарда. Фейсбук следва огромни марки като Amazon, Google и Walmart, за да се озове на 7-мо място за 2021 г. със стойност на марката от 81,5 милиарда долара.

6. Фейсбук изследва AI от 10 години

През октомври 2021 г. Фейсбук обяви, че се ребрандира като Meta, която сега е компанията майка на Фейсбук, Инстаграм, WhatsApp и др. По думите на Марк Зукърбърг, ребрандирането трябва да позволи на компанията да стане „на първо място метавселена, а не първо Фейсбук.“

И със сигурност залагат бъдещето на изкуствения интелект. Ще оправдае ли метавселената възприятелите на Зукърбърг за бъдещето на човечеството? Времето и социалните медии ще покажат.

7. Над 1 милиард истории се публикуват всеки ден в приложенията на Фейсбук

Форматът Stories (Истории) продължава да нараства популярността си във Фейсбук, Инстаграм и WhatsApp. 62% от потребителите казват, че ще използват Stories още повече в бъдеще.

Потребителски факти и данни за Фейсбук

8. 79% от месечните потребители са активни ежедневно

Тази цифра остава постоянна през 2020 г. и 2021 г. дори с комбинирания темп на растеж от 18,2% на потребителите за тези години.

9. Над 72% от потребителите на Фейсбук също използват YouTube, WhatsApp и Инстаграм

74,7% от потребителите на Фейсбук също често посещават YouTube, 72,7% използват WhatsApp и 78,1% използват Инстаграм.

Има значително припокриване в други популярни социални мрежи, като например 47,8% от потребителите на Фейсбук също са в TikTok, 48,8% в Twitter и 36,1% в Pinterest.

10. Фейсбук е любимата социална платформа на демографската група между 35-44 години

Инстаграм заема първото място сред аудиторията под 25 години, но Фейсбук е любимата социална мрежа за тези демографски данни по-долу.

  • Мъже, потребители на интернет, 25-34: 15,9%
  • Мъже, потребители на интернет, 35-44: 17,7%
  • Жени, потребители на интернет, 35-44: 15,7%
  • Жени потребители на интернет, 45-54: 18%

(В момента Фейсбук ограничава отчитането на пола до мъже и жени.)

11. 72% от потребителите на Фейсбук не вярват, че Фейсбук защитава поверителността им

Но въпреки това продължават да използват Фейсбук. Важно е, че тази цифра е много по-висока от 2020 г., когато само 47% от потребителите смятат, че Фейсбук не е направил достатъчно, за да запази данните им поверителни. Фейсбук е на първо място по използване, но последно по доверие.

12. В Индия има 329 милиона потребители на Фейсбук

Индия е на първо място по брой потребители. Съединени американски щати са втори със 179 милиона потребители. Индонезия и Бразилия са единствените други държави с над 100 милиона потребители всяка.

13. 69% от американците използват Фейсбук

Населението на САЩ достигна 332 милиона души през 2022 г., което означава, че 54% от всички американци имат акаунт във Фейсбук (включително и бебета). Ако оставим настрана бебетата, 69% от американците над 18 години са във Фейсбук, включително 77% от хората на възраст 30-49 години.

14. 79% от канадците над 15 години използват Фейсбук

Въпреки че други страни имат по-висок общ брой потребители, Канада се нарежда сред страните с най-висок обхват със 79% от хората над 15 години – 27 242 400 души – използващи социалната мрежа. За сравнение, 329 милиона потребители в Индия представляват само 49,6% от общото индийско население от 662 милиона души на 15 или повече години.

15. Фейбсук е единствената платформа където Републиканци и Демократи я изпозлат 50/50

За американците под 50 години демократите са по-склонни да използват повечето социални платформи. Най-голямата разлика между демократи и републиканци е в Инстаграм, където 23% повече демократи съобщават, че използват платформата.

Някои имат по-малко съществени разлики, но Фейсбук е единствената платформа, която има равен дял от демократи и републиканци, които съобщават, че я използват редовно.

16. 57% от американците казват, че историите ги карат да се чувстват като част от общност

Хората обичат историите. Те се чувстват по-автентични от другите формати на социално съдържание, според 65% от американците, които казват, че се чувстват по-близо до семейството и приятелите си, след като ги гледат.

Статистика за използване на Фейсбук

17. Потребителите прекарват средно 19,6 часа на месец във Фейсбук

Това е на второ място след 23,7 часа на месец в YouTube и значително повече от 11,2 часа на месец в Инстаграм. Тази статистика на Фейсбук е само за потребители на Android, но все още е показателна за моделите в индустрията. Почти 20 часа на месец се равняват на една седмица на месец на работа на непълно работно време.

18. Хората прекарват 33 минути на ден във Фейсбук

Времето на ден, което потребителите на Фейсбук прекарват на ден във Фейсбук е намаляло от 2017 г., тъй като се появиха повече конкуренти, но това, което е важно е, че хората все още прекарват най-много време във Фейсбук.

19. 31% от американците редовно получават новини от Фейсбук

Въпреки че това е намаляло от 36% през 2020 г. на 31% през 2022 г., то все още е много по-високо от всяка друга социална мрежа. YouTube е на второ място с 22% от американците, които гледат редовно новини там.

20. 57% срещу 51%: Потребителите научават повече житейски умения от социалните медии, отколкото от университета

В световен мащаб 57% от потребителите на социални медии казват, че са научили повече за живота от социалните медии, отколкото в университета.

Въпреки че точността на информацията в социалните медии продължава да бъде предизвикателство за всички платформи, потребителите съобщават, че искат да се ангажират с възможностите за учене повече в социалните медии, отколкото в традиционната училищна среда.

21. 81,8% от потребителите използват Фейсбук само на мобилно устройство

Повечето потребители – 98,5% – използват Фейсбук от мобилните си устройства, и 81,8% от хората имат достъп до платформата стриктно през мобилни устройства. За сравнение само 56,8% от целия интернет трафик идва от мобилни устройства. Това вероятно се дължи на ръста на потребителите в региони които изпозлват главно мобилни устройства, като Азия и части от развиващия се свят. 

22. 1,8 милиарда души използват Фейсбук групи всеки месец

Въпреки че Фейсбук групите бяха популярни и преди 2020 г., COVID-19 пандемията привлече повече хора да членуват във Фейсбук групи. И като начин за свързване с другите по време на мерките за социално дистанциране и за медицински специалисти за да си сътрудничат и да образоват другите.

Фейсбук инвестира в нови функции за Фейбсук групи през 2022 г., като подгрупи в група, награди за членове и чат-събития на живо.

Фейсбук статистика за бизнеса

23. Хората са с 53% по-склонни да купуват от бизнеси през чат на живо

Фейсбук позволява на фирмите да добавят чат на живо за Фейсбук Messenger към своите уебсайтове, за да подобрят обслужването на клиентите. Въпреки че е мощна функция, тя е ограничена само до Фейсбук Messenger.

24. Фейсбук ще може да превежда стотици езици в реално време

Представете си, че пишете вашето социално съдържание на един език и можете уверено да разчитате на Фейсбук, за да го преведе точно на глобална аудитория. Това е по-близка реалност, отколкото си мислите, като Meta обяви проекта, управляван от изкуствен интелект (AI) през февруари 2022 г.

25. Средният органичен обхват на публикация във Фейсбук страница е 5,2%

Органичният обхват непрекъснато намалява всяка година, завършвайки 2020 г. с 5,2%. През 2019 г. той беше 5,5% и 7,7% през 2018 г.

26. Фейсбук премахна 4 596 765 постове от съдържание през 2021 г. поради доклади за авторски права, търговски марки или фалшиви новини

Това е увеличение от 23,6% в сравнение с 2020 г. Докладите за нарушения на интелектуалната собственост непрекъснато нарастват от 2019 г. насам, въпреки че Фейсбук продължава да разработва инструменти за откриване и прилагане, за да ги държи на разстояние.

Данни и статистика за реклами във Фейсбук

27. Цената на клик се е повишила с 13% спрямо 2020 г

Средната цена на кликване за реклами във Фейсбук беше 0,38 USD през 2020 г., по-ниска от предходните години до голяма степен поради ефектите от пандемията на коронавирус – но тя се повиши през 2021 г. със средна цена за клик (CPC) от 0,43 USD.

Като цяло разходите за реклама във Фейсбук обикновено са по-ниски през първото тримесечие на всяка година и достигат своя връх към последното тримесечие и сезона на празничното пазаруване, както се вижда със средна цена за клик (CPC) за септември 2021 г. от 0,50 USD.

28. Рекламите във Фейсбук в САЩ се очаква да нараснат с 15,5% на годишна база през 2022 г.

eMarketer прогнозира, че приходите от реклами в САЩ ще надхвърлят 58,1 милиарда долара през 2022 г., което би било увеличение с 15,5% спрямо 2021 г. 2020 г. имаше необичайно висок темп на растеж поради скока в търсенето на електронна търговия в резултат на пандемичните ограничания, засягащи личните продажби.

29. Потенциалният рекламен обхват на Фейсбук е 2,11 милиарда души

Meta твърди, че общата им рекламна аудитория е 2,11 милиарда души, или 72,5% от общо 2,91 милиарда активни месечни потребители. Тъй като Фейсбук е най-посещаваната социална платформа, тя е и тази с най-висок потенциален рекламен обхват.

30. Рекламите във Фейсбук достигат до 34,1% от световното население на възраст над 13 години

Погледнато в перспектива, този рекламен обхват от 2,11 милиарда души е над една трета от цялото тийнейджърско население на земята.

31. Рекламите във Фейсбук достигат до 63,7% от всички американци на възраст над 13 години

Впечатляващ обхват за компании, фокусирани върху Америка, но разбира се, не лимитирано само до САЩ. Фейсбук също отчита тези потенциални местни рекламни аудитории като процент от общото население на възраст над 13 години:

  • Мексико: 87,6%
  • Индия: 30,1%
  • Обединено кралство: 60,5%
  • Франция: 56,2%
  • Италия: 53%

32. 50% от потребителите искат да откриват нови продукти чрез Фейсбук Истории (Stories)

Хората обичат формата на Фейсбук Истории (Stories) и правят ефективни реклами поради това. 58% от потребителите казват, че са посетили уебсайта на дадена марка от реклама в Истории (Story), а 31% са разглеждали магазин във Фейсбук.

Статистика за пазаруване във Фейсбук

33. Фейсбук Marketplace има 1 милиард активни потребители месечно

Стартиран през 2016 г., Фейсбук Marketplace бързо замени старите стандарти за местно купуване и продажба, като Craigslist и дори специфични за местоположение Фейсбук групи. Marketplace достигна 1 милиард месечни потребители в началото на 2021 г., малко повече от четири години след старта.

34. Има 250 милиона Фейсбук Магазина (Shops) по света

Най-новата функция за електронна търговия на Фейсбук, Магазини, стартира през 2020 г. Тя позволява на малките предприятия да представят продуктови каталози в своите профили във Фейсбук и Инстаграм, а на последователите да купуват в приложението на Фейсбук. Освен това позволява на брандовете лесно да създават реклами от своите продукти, за да привлекат нови клиенти.

Един милион потребители редовно купуват от Фейсбук Магазини (Shops) всеки месец. Брандовете виждат огромни резултати, включително някои виждат 66% по-високи стойности на поръчки чрез Фейсбук Магазини, отколкото от своите уебсайтове. Фейсбук активно пусна и поддръжка за магазини във Фейсбук групи, както и пазаруване на живо и препоръки за продукти. 

35. Рекламите на Фейсбук Marketplace достигат до 562 милиона души

За разлика от други сайтове за обяви, като eBay, Фейсбук Marketplace позволява на фирмите (и потребителите) да изброяват артикули безплатно, включително превозни средства, имоти под наем и др. Подсилените обяви могат да достигнат до потенциална аудитория от 9,1% от световното население на възраст над 13 години.

36. 33% от поколението Z биха обмислили закупуване само на дигитално изкуство

NFT. Крипто. Виртуални активи, които се разпродават незабавно, като чанта Gucci за $4000 или виртуален дом, продаван за $512,000.

Като оставим настрана икономическата антиутопия, NFT се сметят за доста гореща инвестиция. Мнозина от по-младото поколение третират дигиталното съдържание (NFTs) като традиционни инвестиции.

Фейсбук видео статистика

37. Фейсбук Reels вече са в 150 държави

Компанията обяви, че функцията Reels, която преди беше само за САЩ, е налична в 150 държави от февруари 2022 г. Пренесен от дъщерната мрежа Инстаграм, форматът на Фейсбук Reels е до голяма степен непроменен, но има вълнуващи нови инструменти за създатели.

За да привлече създатели (creators) във Фейсбук Reels, бонус програма в действителност предлага до $35 000 на месец на създателите в зависимост от техния брой гледания. Версията на Reels на Фейсбук също включва споделяне на приходи от реклами и възможност за последователите да дават „бакшиш“ на създателите в приложението.

38. Фейсбук изпреварва TikTok за видеоклипове в кратка форма с 60,8% потребителски дял

Лесно е да се мисли, че TikTok ще бъде на първо място за кратки видеоклипове, но YouTube твърди, че 77,9% от американците над 16 години използват платформата за гледане на кратки видеоклипове. Може би изненадващо Фейсбук е на второ място с 60,8% от потребителския дял. TikTok изостава на трето място с 53,9%.

Дефиницията за видео с кратка форма е под 10 минути, въпреки че много видеоклипове във Фейсбук са много по-кратки, включително традиционния стил Reel, който варира от 15 до 60 секунди.

39. Фейсбук е на второ място след YouTube по създаване и споделяне на видеа на живо с 42,6% потребителски дял

Очаквано, YouTube е предпочитаната платформа за видео на живо, избрана от 52% от потребителите. Подобно на кратките видеоклипове, Фейсбук е на второ място с 42,6% от потребителите.

Свързани теми, прочетете още: