Фейсбук Регистрация: Как се Прави Регистрация във Фейсбук?

Фейсбук Регистрация: Как се Прави Регистрация във Фейсбук

Мислили ли сте да създадете акаунт във Фейсбук?

Може би все още не сте решили да се присъедините към тази социална мрежа, но сте любопитни.

Или може би искате да създадете Фейсбук Бизнес страница?

Или може би вече го използвате редовно, но искате да знаете как можете допълнително да персонализирате акаунта си и да конфигурирате по-добре настройките си за поверителност.

Фейсбук, известен като Meta, е мрежа, която предлага много опции на своите потребители.

Facebook е най-популярната социална мрежа.

Чрез Facebook можете да се свържете с вашите приятели, семейство и роднини.

Освен това можете да се свържете с хора, дори от другия край на света.

Всеки човек може да изпраща и получава информация през тази мрежа.

Facebook също е средство за споделяне на мисли, новини и снимки.

Създадени са различни допълнителни приложения, като се взема предвид съвместимостта на устройството.

Приложения като Messenger и Instagram са свързани с Facebook за по-добро потребителско изживяване.

Можете да използвате Messenger за да изпращате и получавате съобщения от приятелите си.

В това ръководство ще ви покажем как да направите Фейсбук регистрация стъпка по стъпка и да настроите всички опции, за да извлечете максимума от него.

Създаването на акаунт във Фейсбук е първата стъпка към възможността да създавате Фейсбук реклами и да популяризирате своя бранд, така че нека започваме.

Как се Прави Регистрация във Фейсбук от Десктоп Компютър или Лаптоп? Обясняваме Стъпка по Стъпка

Стъпка 1. Отидете на www.facebook.com

Стъпка 2. Кликнете върху Създаване на акаунт (не забравяйте, че трябва да имате поне 14 години, за да направите това).

Стъпка 2. Кликнете върху Създаване на акаунт
Стъпка 2. Кликнете върху Създаване на акаунт във Фейсбук

Стъпка 3. Въведете вашето име, имейл или номер на мобилен телефон, парола, дата на раждане и пол. Ако системата покаже, че паролата ви не е достатъчно сигурна, опитайте да добавите още знаци или да комбинирате главни и малки букви.

Стъпка 3. Въведете вашето име, имейл или номер на мобилен телефон, парола, дата на раждане и пол.
Стъпка 3. Въведете вашето име, имейл или номер на мобилен телефон, парола, дата на раждане и пол.

Стъпка 4. В тази стъпка, ще трябва да потвърдите имейл адреса или номера на мобилния телефон, който сте въвели във Стъпка 3. За да потвърдите имейла, кликнете върху линка в имейла за потвърждение, който ще получите. За да потвърдите номера на мобилен телефон, трябва да въведете кода, който сте получили чрез SMS в полето за потвърждение, което ще се появи, когато влезете.

Как се Прави Регистрация във Фейсбук от Мобилно Устройство? Обясняваме Стъпка по Стъпка

Стъпка 1. Първото нещо, което трябва да направите, за да създадете акаунт във Фейсбук през мобилно устройство, е да инсталирате приложението Фейсбук на мобилния си телефон. За да направите това, последвайте стъпките във нашия туториал Как да Инсталираме Фейсбук Стъпка по Стъпка.

Стъпка 2. Ако нямате достатъчно свободно място на мобилния си телефон, можете да изтеглите Facebook Lite, което е намалена версия на приложението Фейсбук. Отнема много по-малко време за инсталиране, и ще имате достъп до същите основни функции като нормалното приложение.

Стъпка 3. След като изтеглите и инсталирате Фейсбук приложението, отворете го. На началния екран кликнете върху Създаване на акаунт във Фейсбук.

След като изтеглите и инсталирате Фейсбук приложението, отворете го. На началния екран кликнете върху Създаване на акаунт във Фейсбук.
След като изтеглите и инсталирате Фейсбук приложението, отворете го. На началния екран кликнете върху Създаване на акаунт във Фейсбук.

Стъпка 4. След това кликнете върху Напред.

Стъпка 5. Въведете вашето име и фамилия.

Стъпка 5. Въведете вашето име и фамилия.
Стъпка 5. Въведете вашето име и фамилия.

Стъпка 6. Въведете вашата дата на раждане.

Стъпка 7. Въведете своя пол.

Стъпка 8. Въведете мобилния си номер за проверка.

Стъпка 9. Избери парола.

Стъпка 10. Накрая кликнете върху Регистрация. Ако има проблем с вашата парола, системата ще ви помоли да се върнете и да я промените.

И това е целия процес по създаване на Фейсбук регистрация от мобилно устройство. Приложението ще ви впише автоматично.

Как да извлечете повече от вашия Фейсбук акаунт

Ако сте следвали стъпките по-горе, вече сте успели да създадете свой собствен акаунт във Фейсбук. Нека видим как да използвате социалната мрежа на Фейсбук и да се възползвате от различните възможности, които предлага.

Персонализирайте вашия Фейсбук акаунт

Вашият акаунт във Фейсбук е като онлайн автобиография, което служи като начин за други потребители да ви намерят. Ето защо, след като създадете своя Фейбсук акаунт, следващото нещо, което трябва да направите, е да го персонализирате.

Като начало сменете профилната снимка и тази на корицата ви, тъй като те са най-видимите елементи във вашия акаунт след като завършите Фейсбук регистрацията.

  • Вашата профилна снимка, както подсказва името, е кръгло изображение, което служи за представяне на вас. Имайте предвид, че ще се появява винаги, когато публикувате или коментирате във Фейсбук. Повечето потребители използват някакъв вид портрет, но това не е задължително. Можете да изберете всяко изображение, което харесвате и искате да бъдете асоциирано с него. За да се вижда с добро качество, изображението трябва да бъде поне 180 пиксела.
  • Снимката на корицата ви, от друга страна, е правоъгълна и може да се види само когато други потребители отворят вашия Фейсбук профил или задържат курсора на мишката над името на вашия профил само от настолен компютър или лаптоп. Големият размер на снимката на корицата го прави идеален за изображения като любимия ви пейзаж, илюстрация или снимка, на която практикувате хоби. Трябва да е най-малко 720 пиксела.
  • След като имате своя профил и снимки на корицата, актуализирайте биографичната си информация. Може да кликнете върху Актуализиране на информацията и да попълните полетата, които ви интересуват най-много. Например местата, където сте работили и учили, местата, където сте живели, важни събития и т.н.
  • И накрая, имате раздела Въведение, в левия ъгъл (под снимките). Тук можете да въведете много кратък текст (максимум 101 знака), който включва най-важните неща за вас като личност.

Как да Създадете Бизнес Страница във Фейсбук?

Фейсбук страниците се използват за популяризиране на компании и брандове, но можете също да ги използвате, за да се свържете с други фенове на даден изпълнител, да популяризирате вашия уебсайт или блог или да създадете общност около тема, която ви интересува.

За да създадете своя собствена Фейсбук бизнес страница, следвайте тези стъпки.

Стъпка 1. Отидете на страницата за създаване на страница: www.facebook.com/pages/create/

Стъпка 2. Изберете типа страница, която искате да създадете. Има общо шест категории: местно място или бизнес, компания, организация или институция, марка или продукт, изпълнител, музикална група или обществена фигура, забавление и кауза или общност. Вашият бизнес може да не се вписва идеално в тези типове, но не се притеснявайте: изберете този тип страница, най-близо до вашия бизнес или бранд.

Стъпка 3. Изберете името на вашата страница. Това е много важна стъпка, тъй като името на страницата е това, което позволява на други хора да я намерят. За да ви помогнем да изберете добро име, можете да помислите как бихте търсили страница на тази тема.

Стъпка 4. Изберете профил и изображение на корицата. За да изглеждат добре, уверете се, че снимките имат препоръчителните размери: 180 x 180 пиксела за снимката на профила и 851 x 315 пиксела за изображението на корицата. По-късно можете да се върнете към тази опция и да изберете слайдшоу или видеоклип за вашето изображение на корицата.

Стъпка 5. Изберете дали искате автоматично да отговаряте на съобщения, изпратени до вас от други потребители.

Стъпка 6. Попълнете информацията на вашата страница. Тук имате четири различни категории за попълване: общи, контакт (телефон, уебсайт, имейл и свързани връзки), местоположение (само за фирми с физически местоположения) и график на работа.

Стъпка 7. Персонализирайте разделите, които се показват на страницата, и добавете бутон с определено действие, например, така че потребителите да могат да се свържат с вас или да изтеглят вашето приложение.

И това е целия процес по създаване на Фейсбук регистрация на бизнес или бранд.

Вашата страница е готова да бъде показана на света.

За да получите повече последователи и да създадете общност, не забравяйте, че е важно да публикувате често съдържание: постове, снимки, видеоклипове и т.н.

Също така е много важно да отговаряте на коментари и съобщения от вашите последователи.

Как да Настроите Вашия Facebook Профил?

Когато влезете във вашия Facebook акаунт за първи път, трябва да настроите своя профил.

Следвайте стъпките по-долу, за да настроите вашия Facebook профил:

Добавете снимка на корицата

Първо, Facebook ви кани да качите снимка за корица и профилна снимка.

Качете ваша реална снимка, така че вашите приятели да ви разпознаят, когато търсят името ви във Facebook.

Намерете приятели във Facebook

Намирането на приятели във Facebook е задължително.

Можете да добавите вашите приятели, семейство или познати хора, които вече имат акаунт във Facebook.

Трябва да отидете на Facebook Search и да въведете името на приятелите си.

В света има няколко души с едно и също име, така че името на вашите приятели може да е сходно с други имена.

Тогава трябва да видите профилните снимки, за да сте сигурни, че са те и да ги добавите.

Освен това можете също да търсите приятел по имейл.

Също така можете да разрешите достъпа на Facebook до списъка си с лични контакти и да поканите приятели, които в момента не използват Facebook.

Ще бъдете приятели с човека, на който сте изпратили покана, само след като той/тя приеме вашата покана за приятелство във Facebook.

След приемане на заявката, можете да видите дейностите на вашия приятел в мрежата.

Настройки за Поверителност на Facebook

Трябва да управлявате настройките си за поверителност.

Ако не контролирате правилно настройките си за поверителност, неоторизирани и непознати хора може да видят публикациите ви.

Може да искате да публикувате неща, които не искате другите да виждат.

За целта трябва да зададете поверителността си по такъв начин, че само желаните хора да виждат публикациите ви.

Така че отделете малко време, за да зададете настройките си за поверителност, за да предотвратите това, неподходящите хора да виждат публикацията ви.

Как да редактирате вашите опции за поверителност?

Поверителността е един от проблемите, които най-много тревожат потребителите на Facebook, така че е изключително важно да я настроите от самото начало.

За да видите и промените вашите опции за поверителност във Facebook, кликнете върху стрелката в горния десен ъгъл и оттам кликнете върху Настройки.

След това изберете Поверителност от менюто в лявата странична лента.

След като сте там, проучете вашите възможности и изберете тези, които искате да зададете.

По-специално, фокусирайте се върху следното:

  • Кой може да вижда вашите публикации: По подразбиране само вашите приятели могат да виждат какво публикувате. Но можете също така да направите публикациите, така че само конкретен списък с приятели да може да ги вижда. Накратко, имате цял свят за изследване.
  • Кой може да намери профила: Тук можете да зададете дали други хора във Facebook могат да се свързват с вас, да видят вашия имейл адрес или телефонен.
  • Кои реклами ще ви се показват: Трябва да отидете в Настройки, но вместо върху Поверителност, трябва да кликнете върху Настройки за реклами. Тук можете да зададете, че рекламодателите не могат да използват информация за вас, за да ви показват персонализирани реклами.
  • Каква информация от профила се показва на другите: За да редактирате тези опции, трябва да отидете на началната страница на вашия профил, да кликнете върху Информация и след това да отидете на Основна информация и Информация за контакт. След като сте тук, можете да видите всички опции (мобилен телефон, имейл, пощенски код, връзка) и да зададете кой може да ги вижда.

Заключение

След като напълно настроите своята поверителност във Facebook, новини, етикети, имейл адрес и телефонен номер, вие сте готови да сърфирате във Facebook.

Вече можете да отидете на началната страница на Facebook, да напишете името си във Facebook, да въведете валидната парола и да влезете в света на тази социална мрежа.

Важно! Предоставете имейл адрес или телефонен номер за възстановяване в системата на Facebook. В случай, че забравите паролата си, можете да използвате имейла или номера, който сте предоставили, за да нулирате паролата си.

Свързани теми, прочетете още: