Как да Инсталираме Месинджър през 2024? (Лесни Стъпки)

Как да Инсталираме Фейсбук Месинджър (Стъпка по Стъпка)

Съдържание

ОФЕРТИ НА СЕДМИЦАТА в EMAG

Месинджър е мобилно приложение за обмен на текстови съобщения, мултимедийни файлове и визуални елементи между потребители, базирано на интернет-технологии. Създадено с цел подобряване на комуникацията, Месинджър предоставя възможност за инстантно общуване чрез текст, гласови съобщения, видео обаждания и споделяне на различни медийни съдържания.

Платформата използва интернет-връзка за предаване на информацията, което позволява на потребителите да общуват в реално време, независимо от географското разположение. Със своята интуитивна и лесна за използване интерфейс, Месинджър е става неотделима част от ежедневието на милиарди потребители по света.

Освен основните функции за обмен на съобщения, Месинджър често предлага и допълнителни възможности като създаване на групови чатове, споделяне на местоположение, игри и други функции за подобряване на потребителския опит.

Месинджър е едно от водещите приложения в сферата на инстантната комуникация и играе ключова роля в преобразяването на начина, по който хората се свързват в дигиталния свят.

Но знаете ли как да инсталирате Месинджър? Ако не, значи сте попаднали на правилното място.

Бързи инструкции как да инсталирате Фейбсук Месинджър, за тези, които нямат време да прочетат цялото ръководство

 • За да инсталирате приложението Месинджър на iPhone, отидете в App Store, потърсете Месинджър на английски (Messenger) и кликнете върху опцията за изтегляне.
 • По същия начин инсталирайте Месинджър на Android. Отидете в Play Store, потърсете Месинджър на английски (Messenger) и кликнете върху бутона за инсталиране.

Сега, за да научите този процес в детайли, нека да разгледаме тази статия за това как да инсталирате Месинджър.

Как да Инсталирате Фейсбук Месинджър на iOS устройства (iPhone, iPad, Mac) – Стъпка по Стъпка Инструкции

Изтеглянето, инсталирането и настройването на приложението Фейсбук Месинджър на тези устройства не е сложно и не изисква технологични умения.

Следвайте инструкциите тук, за да видите стъпка по стъпка как можете да се свържете с приятелите си чрез Месинджър.

Ето какво трябва да направите за да инстаритае Фейсбук Месинджър на iOS устройства.

 • Отидете на AppStore, потърсете най-новата версия на Фейсбук Месинджър за съответното ви устройство.
 • Кликнете върху „Инсталиране“ и ако е минало известно време, откакто сте инсталирали приложение, ще трябва да въведете вашите идентификационни данни. След като въведете ID, изтеглянето започва и можете да инсталирате приложението.
 • След като приложението се инсталира, кликнете върху „Отваряне“
 • След като процесът на инсталиране завърши, можете да влезете във вашия акаунт във Facebook с тези идентификационни данни и след това да направите избор, като например дали да разрешите известия, да въведете телефонния си номер и да решите дали да импортирате контакти. Като алтернатива, ако нямате акаунт във Facebook, можете да изберете „Не сте във Facebook?“ и следвайте инструкциите, за да използвате вместо това телефонен номер или имейл.

Това е всичко, което трябва да направите, за да инсталирате Фейсбук Месинджър на вашето iPhone устройство.

Как да Инсталирате Фейсбук Месинджър за Вашия MacBook – Стъпка по Стъпка Инструкции

Ако имате Mac и искате да инсталирате Фейсбук Месинджър, има много лесен начин да направите това.

Следвай тези стъпки, за да инсталирате Фейсбук Месинджър на MacBook.

 • Отидете в AppStore, където можете да изтеглите Фейсбук Месинджър.
 • Кликнете върху „Изтегли“
 • Въведете своите идентификационни данни за Apple ID в режим на пазаруване, ако е необходимо.
 • След като изтеглите приложението на Фейсбук Месинджър, то веднага ще бъде достъпно на Mac.

За да го стартирате, просто отворете Launchpad и потърсете приложението Фейсбук Месинджър.

След като кликнете върху него, ще бъдете подканени да въведете информацията за акаунта си във Facebook, за да влезете. Ако нямате акаунт, можете да влезете с телефонен номер или имейл.

Как да Инсталирате Фейсбук Месинджър на Android – Стъпка по Стъпка Инструкции

Инсталирайте Фейсбук Месинджър на Android, като следвате тези няколко прости стъпки.

Следвай тези стъпки, за да инсталирате Фейсбук Месинджър на Android.

 • Трябва да отидете на Google Play Store и да намерите най-новата версия на Фейсбук Месинджър.
 • Кликнете върху опцията „Инсталиране.“
 • Приемете разрешениятя, преди изтеглянето да може да започне.
 • След като кликнете приемам, изтеглянето започва.

Когато изтеглянето приключи, можете да инсталирате приложението на Фейсбук Месинджър.

Използвайте идентификационните си данни за вход във Facebook, за да получите достъп до приложението, или вместо това изберете да влезете с имейл или телефонен номер. Това е всичко, което трябва да направите, за да инсталирате Фейсбук Месинджър.

Как да Инсталирате Фейсбук Месинджър на Компютър с Windows – Стъпка по Стъпка Инструкции

Както за компютър, така и за телефон с Windows, процесът на инсталиране е абсолютно същият. Следвайте простите стъпки по-долу и започнете незабавно чат/видео разговори с вашите контакти.

Следвай тези стъпки, за да инсталирате Фейсбук Месинджър на Компютър с Windows.

 • Кликнете върху „Изтеглете приложението“
 • Стартирайте Месинджър, като кликнете върху „Старт“ (ако използвате компютър)
 • Влезте във Facebook с вашия акаунт. Ако нямате такъв, имате възможност да влезете с телефонен номер или имейл чрез „Не сте във Facebook?“ линк.

След като настроите приложението, ще имате възможност да изберете дали искате известия и да добавите списъка си с контакти в адресната си книга.

Бих посъветвал всеки да използва и двете опции, за да можете веднага да разберете кой се обажда или пише. Добавянето на контакти във вашата адресна книга ви помага да се свържете с всичките си приятели.

Бонус: Как да Използвате Фейсбук Месинджър, без да Изтегляте Приложението

Ако имате остарял мобилен телефон или не искате да инсталирате нови приложения поради ограничение на пространството или може би компютърът ви не поддържа приложението Фейсбук Месинджър (например телефони с Windows), можете да използвате услугата направо от вашия браузър – Safari, Chrome, Mozilla, Edge, etc.

Ето как може да използвате Фейсбук Месинджър, без да изтегляте приложението.

 • От вашия браузър (Firefox, Safari, Chrome, Mozilla и т.н.) отидете на Messenger.com. Ако сте на работен плот, автоматично се отваря в съобщения. Ако използвате телефон, ще получите подкана първо да изтеглите приложението.
 • За да го избегнат, потребителите на Android могат да кликнат върху трите точки в горния десен ъгъл, а потребителите на iOS могат да натиснат бутона за споделяне в Safari. И двата избора показват опцията за заявка на десктоп сайт. Натиснете тази опция и след това можете да получите достъп до съобщенията си във Facebook, без да инсталирате Месинджър.

Често Задавани Въпроси за Фейсбик Месинджър

Как да инсталирам Месинджър без Facebook?

За да получите Месинджър на телефона си, можете да използвате стъпките, споменати по-горе за iPhone, Android и настолен компютър.

Как да инсталирам Месинджър във Facebook?

За да знаете как да изтеглите Месинджър във Facebook, трябва да отидете на иконата на Месинджър в горния десен ъгъл на екрана. Той ще ви насочи към инсталиране на приложението; можете да кликнете върху инсталиране.

Защо не мога да инсталирам приложението Месинджър?

Ако не можете да изтеглите приложението Месинджър на телефона си, това може да се дължи на вашия кеш във Facebook и данните в Play Store. Изчистете го възможно най-скоро и опитайте да го изтеглите отново.

Какво ще се случи, ако деинсталирам Месинджър?

Хората пак могат да ви пишат в Месинджър, дори ако деинсталирате приложението. Въпреки това няма да получите известие за съобщение на телефона си.

Мога ли да изтрия акаунта си във Facebook, но да запазя Месинджър?

Не, не можете да използвате приложението Месинджър, след като изтриете акаунта във Facebook, защото те са свързани. Но ако решите да деактивирате своя Facebook акаунт (без да го изтривате напълно) може да продължите да изпозлвате Фейсбук Месинджър.

Какво ще видят приятелите ми, ако деактивирам Facebook?

Приятелите ви няма да могат да разберат дали сте деактивирали акаунта си, освен ако не се опитат да ви намерят в полето за търсене или да се опитат да се свържат с вас.

Каква е целта на деактивирането на Facebook?

Деактивирането на вашия Facebook акаунт е малко по-леко от изтриването му. Можете да деактивирате акаунта си, когато смятате, че ви разсейва или не можете да се съсредоточите върху работата си.

Заключение относно това какво е Фейсбук Месинджър

Тук научихте как да инсталирате Месинджър на Аndroid, iPhone, настолен компютър и от MacBook.

Така че, ако искате да се свържете със семейството си в приложението Месинджър, можете да създадете групов чат. Ако някога ви омръзне, можете да изтриете и груповия чат.

Свързани теми, прочетете още: