Забравена Парола на Телефон: Как да Отключим Android Смартфон?

Забравена Парола на Телефон

Когато става въпрос за мобилните ни устройства, ние зависим от тях всеки ден за всякакви дейности.

Независимо дали става въпрос за изпращане на имейли, проверка на новините или поддържане на връзка с приятелите и семейството, нашите устройства са основна част от живота ни.

За съжаление това може да доведе до проблеми, ако някога забравите паролата или модела за отключване на устройството си.

Без достъп до устройството всички негови функции и данни остават недостъпни.

Ако сте потребител на Android, който е забравил своята парола или шаблона за отключване, не се притеснявайте.

В тази публикация в блога ще ви предоставим няколко полезни съвета и трикове, които ще ви помогнат да отключите лесно вашето устройство с Android при забравена парола на телефона.

Ще предоставим подробни обяснения и инструкции стъпка по стъпка за това как да нулирате устройството си, без да губите данните си. 

Как да Отключим Android Смартфона си, ако Сме Забравили Паролата?

Ако сте закъсали в опитите си да отключите вашето устройство с Android, при забравена парола на телефон, ще ви представим осем възможни начина да отключите своя Android смартфон.

1. Опитайте да въведете отново ПИН кода или паролата

Ако сте забравили паролата на телефона си, първата стъпка към отключване на смартфона с Android е да опитате да въведете отново ПИН кода или паролата.

Това може да звучи като очевидно предложение, но ако многократно сте въвеждали грешна парола или ПИН код, възможно е просто да не сте разбрали, че все още сте въвели грешен такъв.

Ако сте сигурни, че въвеждате правилната парола, опитайте да я въведете още няколко пъти.

Ако паролата все още не е приета, може би трябва да разгледате други възможности.

Забравена Парола на Телефон
Забравена Парола на Телефон: Как да Отключим Android Смартфон?

2. Използвайте опцията “Забравена парола,” ако е налична такава

Ако сте забравили паролата на телефона си, може да успеете да отключите смартфона си с Android, като използвате опцията “Забравена парола.”

Тази опция е налична в настройките за сигурност на много телефони с Android, като позволява на потребителите да възстановят паролата.

За да получите достъп до тази опция, отворете настройките за сигурност и изберете “Забравена парола.”

След това ще бъдете подканени да предоставите отговорите на вашите въпроси за сигурност.

След като потвърдите самоличността си, можете да нулирате паролата си и да отключите смартфона си.

Това е удобна и лесна опция, ако сте забравили паролата на телефона си, така че си струва да я разгледате.

3. Използвайте инструмента “Намиране на моето устройство,” ако имате акаунт в Google

Ако сте забравили паролата на телефона си с Android и не можете да получите достъп до него, не изпадайте в паника!

Има няколко начина за отключване на устройството ви, като третият от тях е да използвате инструмента Find My Device (Намиране на моето устройство), ако имате акаунт в Google.

Този инструмент ще ви позволи да нулирате от разстояние паролата за заключване на екрана на устройството си.

За да направите това, първо трябва да сте активирали функцията Find My Device (Намиране на моето устройство) на устройството си, преди да загубите паролата си.

След това отидете на уебсайта Find My Device (Намиране на моето устройство), влезте с профила си в Google и изберете “Lock” (Заключване) от менюто.

Ще бъдете подканени да въведете нова временна парола, която след това ще отключи устройството ви.

4. Нулиране на фабричните настройки на устройството

Ако сте забравили паролата на смартфона си с Android и не можете да го отключите, крайната мярка е да нулирате фабрично устройството.

Това ще възстанови настройките по подразбиране на телефона и ще изтрие всички данни в него, включително паролата.

За да нулирате фабрично устройството си, отидете в раздела “Настройки,” изберете “Система,” след това “Опции за нулиране” и “Фабрично нулиране.”

Преди да направите това, уверете се, че сте създали резервно копие на всички важни данни в телефона, като например снимки и контакти, тъй като нулирането ще изтрие цялата информация.

Имайте предвид, че фабричното нулиране ще работи само ако не сте активирали допълнително ниво на защита, като например двуфакторно удостоверяване.

5. Заредете устройството в безопасен режим

Ако сте забравили паролата за своя смартфон с Android, първата стъпка, която трябва да направите, е да стартирате устройството в безопасен режим.

Това ще деактивира всички приложения на трети страни, което ще ви позволи да заобиколите заключения екран.

За да стартирате в безопасен режим, натиснете и задръжте бутона за захранване, докато се появи меню, след което изберете опцията “Изключване.”

След като устройството е изключено, натиснете и задръжте бутона за захранване отново, докато се появи екранът за заключване.

След това натиснете и задръжте бутона за намаляване на звука, докато устройството се зареди в безопасен режим.

След като устройството е в безопасен режим, можете да използвате акаунта в Google, свързан с устройството, за да нулирате паролата.

6. Използвайте Android Device Manager, за да нулирате паролата

Ако сте забравили паролата на смартфона си с Android, можете да използвате Android Device Manager, за да я възстановите.

Първо, ще трябва да отидете на уебсайта Android Device Manager и да влезете със същия акаунт в Google, който сте използвали на заключеното устройство.

След като влезете в системата, можете да изберете устройството си от списъка и ще ви бъде предоставена възможност за нулиране на паролата.

Това ще изтрие данните в устройството, включително всички пароли и настройки, които сте задали.

Уверете се, че сте направили резервно копие на всички данни, за да избегнете евентуална загуба на данни.

7. Използвайте инструмент на трета страна, например ADB

Ако сте забравили паролата на телефона си и нямате възможност за избор, може да се наложи да използвате инструмент на трета страна, като например ADB.

ADB е съкращение от Android Debug Bridge (мост за отстраняване на грешки в Android) и представлява мощен инструмент, който ви позволява да получите достъп до системата на вашето устройство.

Той може да се използва за отключване на устройството ви, ако сте забравили паролата.

Само имайте предвид, че този процес може да бъде сложен и ако не сте внимателни, можете да нанесете сериозни щети на устройството си.

Винаги е най-добре да се консултирате с експерт или професионалист, ако смятате да използвате този метод.

8. Свържете се с вашия оператор за помощ, ако всичко останало е неуспешно

Ако сте забравили паролата на телефона си и сте опитали безрезултатно всички горепосочени стъпки, последната възможност е да се свържете с оператора си за помощ.

В зависимост от вашия оператор може да получите помощ за отключване на устройството, като се обадите, изпратите имейл или посетите магазин на дребно.

Не забравяйте да подготвите за показване документ за покупка (или друг документ за собственост), както и всякаква друга информация за вашето устройство, която операторът може да поиска.

В заключение, забравянето на паролата за смартфон с Android може да бъде обезсърчително преживяване.

Въпреки това описаните по-горе стъпки могат да ви помогнат да получите отново достъп до устройството си.

Ако не успеете да отключите устройството си, може да се наложи да нулирате фабричните настройки на телефона, за да го използвате отново.

Важно е да запомните, че винаги трябва да правите резервно копие на устройството си, преди да се опитате да го нулирате.

Свързани статии, прочетете още: